Våra ekipage

Vi började vårt campingliv 2008 med inköpet av en ny Solifer. 2012 så bytte vi Solifern mot en ny Polar. 2014 sålde vi dock Polaren till förmån för fjällstuga och nu har vi ingen egen husvagn längre. Vi är nu innne på att hyra varje sommar.

Vårt sista ekipage:

Dragbil: Volvo XC70 D4 AWD Summum BE Pro årsmodell 2014. En riktigt trevlig bil som med marginal får dra vår stora vagn. Automatlåda, GPS, glastaklucka och keyless är detaljer som förgyller användningen.

Husvagn: Polar 680 BK Svit 2012. Riktigt trevlig barnkammarvagn med det lilla extra. Svitpaketet innebär bland annat spis med ugn, centraldammsugare, bättre madrass, extra belysning etc. Vi har lagt till mikro, markis, elgolvvärme, lådor under våningssäng, tonade rutor samt mörka laminat.

Lite pimpning av husvagnen har vi också hunnit med: Bakljusramp lackad vit/silver som årsmodell 2013. Alla baklampor bytta till ofärgade LED-lyktor. ALDE-panelen är bytt till 2013 med färgdisplay. Vi har satt LED-lister i alla garderober med dörrbrytare. Vi har satt LED-list under bänkskivan i köket som på årsmodell 2014. Vi har satt väggplattor i "kakelmodell" såväl i köket som på toaletten.

Tidigare kombinationer:

Först bytte vi Citroënen mot Volvon. Sedan bytte vi Solifern mot Polaren. Därefter köpte vi Passaten som dragbil innan vi hösten 2013 bytte V70:n mot den nuvarande XC70:n.

Vårt första ekipage:

Dragbil: Citroën Grand C4 Picasso HDi Exclusive 2008. En rymlig och välutrustad familjebil med fuskautomat och möjlighet till 7 sittplatser.

Husvagn: Solifer 600 LK 2008. Vår första husvagn inköptes ny eftersom det var superrea på höstkanten. Vårt exemplar hade en hel del extra utrustning så som LED-lampor, mörkt laminat, lådor under våningssäng, handdukstork, tonade rutor, tv/dvd etc.

 

Copyright
Mathias Sundin
2015