Hem Start - camping Vårt ekipage Vinter Sommar Storhogna  


Emils elrullevecka 2009
Rolig vecka är det! Upphöjd för glassköp Hela gänget samlat Racing på Hedbergska
Fika på Norra Berget Övning i trafik Klättring upp för berget Lek i lekparken

Tidningskändisen Emil

Eftersom elrulleveckan är nedläggningshotad på grund av Landstingets nedskärningar så gjorde Sundsvalls Tidning reportage om aktiviteterna. Det slutade med att Emil hamnade på tidningens första sida + att han var med i det tv-reportage som gjordes.

Upp


En rolig vecka...

Allt sedan Emils fick sin CP-skada klassad så har han varit kopplad till Barn- & ungdoms Neuro Habiliteringen på Norrliden (habben). Där har han fått träning och hjälpmedel samt fått umgås och gjort roliga saker med andra barn med liknande handikapp. Han har ett helt team av specialister kopplade till sig så som arbetsterapeut, sjukgymnast, logoped, kurator, läkare med mera.

Midsommarveckan varje år genomför habben en aktivitetsvecka för alla som har en elrullstol. Barnen får träna i trafik, träna manövrering, göra utflykter och ha roligt tillsammans.

I år hade mamma ledigt hela veckan och var med Emil. De gjorde olika utflykter varje dag. De var på stan och köpte glass, de var vid Hedbergska skolan och körde race, de var i trafiken och lärde sig trafikregler, de var på Norra Berget och körde i terräng + en hel del andra saker.

Tyvärr så riskerar denna vecka att försvinna eftersom Landstinget beslutat om stora neddragningar på habben. Detta resulterade dock i att tidningarna skrev om elrulleveckan och Emil hamnade på Sundsvalls Tidnings första sida + att han var med på ST-tv.

Hela vår familj vill rikta ett stort tack till habben, inte bara för den här veckan utan för allt arbete som läggs ned och för all vänlighet, stöd och service de har gett oss under åren som gått.

Upp

 

 

 

 

 

 

Copyright Mathias Sundin 2010 - Webmaster: mathias@grimvagen7.se