Storhogna - en pärla i fjällvärlden

På denna sida kan du hitta mer information om orten Storhogna som är en del av Skistars destination Vemdalen.


Alpin åkning

Storhogna är en del i Destination Vemdalen. I denna destination är det Skistar som driver de alpina anläggningarna. Samma skipass gäller i Storhogna/Klövsjö, Vemdalsskalet och Björnrike. Totalt finns 58 nedfarter att välja bland och i och med säsongen 2015-2016 erbjuds totalt 6 stycken 6-stolsliftar. Mellan de olika delarna i destinationen går det regelbundna skidbussar som man kan hoppa på och av där det passar.

På Skistars webbsida finns all information om pister, skipass, snödjup och kringliggande service.

www.skistar.com/vemdalen


Längdskidåkning

Längdspåren i Storhogna drivs i samarbete mellan Storhogna hotell och Skistar. Spåren är Vasaloppscertifierade och det finns tre slingor som pistas med pistmaskin för att kunna erbjuda spår för både klassisk åkning och skate. Slingorna är 3, 5,5 och 8 km och utgår från campingen i Storhogna. Från hotellet kan man därutöver åka milslingan på fjället samt spåren mot Samevistet. Uppdaterad spårinformation finns på Skistars webbsida.

www.skistar.com/vemdalen


Skoteråkning

Vemdalens snöskoterklubb sköter prepareringen av de flesta lederna kring Storhogna. De är en del av Nordic Area och finansierar sitt arbete genom medlemskap och ledavgifter. Fr.o.m. säsongen 2016-2017 kommer skoterkörningen att göras om något och ledkorten kommer att bli obligatoriska. Läs mer på om leder och ledkort på klubbens sida.

Vemdalens snöskoterklubb

Det finns flera uthyrare av snöskotrar och tillbehör kring Storhogna.

Vemdalens Skoter och Lodge
Frihetsbolaget
Vargens skoteruthyrning


Sommaraktiviteter

Storhogna kan erbjuda mycket på sommaren. Vandring, fiske, bärplockning, sommarmarknader med mera. Det finns även flera fina vattenfall att titta på. Det mesta som händer finns att läsa om på Destination Vemdalens webbsida.

www.vemdalen.se


Utbud

I Storhogna så finns det hotell, sportshop, camping och bycentrum. På fjället finns det ett sameviste. (se nedan)

I närliggande Klövsjö finns bl.a. mataffär, stenugnsbageri, skoteraffär, byggaffär och gårdsmejeri.
På Vemdalsskalet finns flera restauranger, inredningsbutik, gym, sportshopar, mataffär, hamburgerrestaurant m.m.
Nere i Vemdalsbyn finns mataffär, bensinmack, möbelaffär, inredningsbutik, samehantverk, sportshopar, bowling, loppis, café, restauranger m.m.

Storhogna Högfjällshotell och Spa
Välrenommerat hotell och spa som fått många utmärkelser. Har en fin vinterträdgård med en bäck som rinner genom restaurangen. Utanför hotellet finns också fjällbastun som kan hyras av sällskap.

www.storhogna.se

Storhogna M
Nybyggd mötesplats som inrymmer restaurang, bar, gym, bio, bowling, biljard och minilivs.

www.storhogna-m.se

Samevistet
Liten restaurang på fjället ca 3 kilometer från Storhogna. Man tar sig dit på längdskidor eller med skoter, vessla samt hundspann på vintern. På sommaren är restaurangen stängd men strax bredvid ligger fina fäbodvallen och vattenfallet Fallmoran. På sommaren kan man gå eller cykla moutainbike dit.

www.storhogna.se

Storhogna Fjällcamping
Campingen erbjuder året-runt-platser för husvagnar och husbilar. Finns även ett fåtal tillfälliga platser som kan hyras per helg eller vecka.

www.storhognafjallcamping.se


Hitta till Storhogna

Storhogna ligger i Bergs kommun i Jämtlands län. Hit tar man sig med bil eller tåg. Snälltåget går från Stockholm och västkusten via Mora under vintersäsong.

Avstånd:
Storhogna - Sundsvall 20 mil
Storhogna - Stockholm 48 mil
Storhogna - Göteborg 69 mil

 

Upp